PomocAbonament i faktury

Co się dzieje po zakończeniu okresu próbnego?

Zaktualizowano

Abonament i faktury, 5 artykułów

Po 14 dniach priceq przestaje mierzyć ceny, a Twoje konto zostaje wstrzymane. Nic nie jest jeszcze usuwane. Wybierz plan w ciągu 30 dni, a wszystko ruszy dalej od miejsca, w którym się zatrzymało.

Przed końcem

  • Pasek u góry aplikacji odlicza pozostałe dni i ma link Dokończ abonament. W ostatnich trzech dniach tekst zmienia kolor na ostrzegawczy. Ostatniego dnia brzmi Twój okres próbny kończy się dzisiaj.
  • Każdy administrator konta dostaje e-mail siedem dni, trzy dni i jeden dzień przed końcem.

Dzień zakończenia

Krótko po dacie zakończenia konto zostaje wstrzymane, a każdy administrator dostaje e-mail „Twój okres próbny się skończył”.

  • Codzienne sprawdzanie cen dla Twojego konta się zatrzymuje.
  • Nadal możesz się zalogować, ale każdy ekran przenosi Cię do Ustawień, do sekcji Abonament, z komunikatem Twój abonament wygasł. Wybierz plan, aby kontynuować. Reszta aplikacji pozostaje zamknięta, dopóki nie wybierzesz planu.
  • Twoje produkty, sklepy i historia cen zostają zachowane.

Plan może wybrać tylko administrator. Inne role widzą Tylko administrator może zmienić plan albo zrezygnować.

Wybór planu

Wybierz plan na ekranie Abonament. Zobacz Jak kupić abonament, zmienić go lub z niego zrezygnować?. Gdy płatność przejdzie, cała aplikacja znów się otwiera. Pomiary ruszają z następną codzienną rundą o 06:00 UTC, na tych samych produktach i sklepach.

Lepiej kupić plan przed końcem okresu próbnego. Zachowujesz wtedy pozostałe dni próbne: przy zakupie piątego dnia pierwsza płatność zostaje pobrana w dniu, w którym okres próbny by się skończył. Działa to tylko wtedy, gdy do końca okresu próbnego zostało ponad 48 godzin. Bliżej końca płacisz od razu.

Jeśli nic nie zrobisz

  • 30 dni po zakończeniu okresu próbnego konto zostaje zamknięte. Logowanie przestaje działać. Administratorzy dostają e-mail z datą usunięcia danych.
  • 60 dni po zakończeniu okresu próbnego Twoje dane zostają trwale usunięte.

Jeśli po zamknięciu konta zmienisz zdanie, odpowiedz na ten e-mail przed datą usunięcia. Konto można wtedy włączyć ponownie, dokładnie w takim stanie, w jakim było.

Kopię danych możesz zachować, dopóki da się jeszcze zalogować, zobacz Eksport danych. Co obejmuje każdy plan, opisuje artykuł Co obejmuje każdy plan?.

Nie możesz znaleźć odpowiedzi? Napisz do nas. Odpowiadamy sami, a potem piszemy artykuł. [email protected]